Soki owocowe i kompoty na jesień to napoje, które z pewnością przypomną smak i atmosferę letnich dni. Przygotowane z sezonowych owoców, z dodatkiem rozgrzewających przypraw będą idealną, jesienną przekąską. Pozwolą także uzupełnić codzienną dietę w cenne witaminy i składniki mineralne, których w szczególności potrzebujemy w okresie jesienno-zimowym. Wtedy bowiem nasza odporność wystawiona jest na największą próbę. Co zatem wybrać?
Produkty najwyższej jakości powinny być wyprodukowane z dojrzałych, lokalnych owoców, które pozwolą cieszyć się niezwykłym aromatem zamkniętym w szklanych butelkach. Kompoty hultaj doskonale wpisują się w wizję smacznych, pełnych witamin produktów stworzonych z wyselekcjonowanych surowców. Wśród nich można znaleźć wyjątkowe połączenia czarnej porzeczki z wiśnią i anyżem, gruszki z goździkiem, jabłka z trawą żubrową oraz suszonej moreli z mango i maliny z rokitnikiem. Tak skomponowane zestawy z pewnością przypomną o letnich, słonecznych dniach, a forma kompotu pozwoli przenieść się myślami do czasów dzieciństwa, kiedy to królowały one na rodzinnych stołach podczas wielu obiadów i uroczystości.
Oprócz wyjątkowego smaku zawierają one szereg witamin i składników mineralnych oraz antyoksydantów, które w okresie jesienno-zimowym wzmacniają odporność, poprawiają samopoczucie oraz dbają o prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Dodatek przypraw (m.in. goździki, anyż) rozgrzewa, a także działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo. Dlatego też owocowe kompoty Hultaj i soki powinny stać się nieodłącznym elementem codziennej diety.