Jak zapewnić komfort pracy kucharzom w restauracji?

Sercem każdej restauracji jest prężnie działająca kuchnia dowodzona przez doskonałego szefa. Aby usprawnić pracę tego miejsca, warto zadbać o wyposażenie bardzo wysokiej jakości. Niestety, ale nawet najlepszy mistrz rondla nie poradzi sobie na zbyt małej przestrzeni ubogiej w profesjonalne sprzęty. Pamiętajmy, że sprawne funkcjonowanie restauracji jest uzależnione od wydolności kuchni, dlatego nie sprawdzą się tu mało wydajne urządzenia domowe. Potrzebna jest duża ilość blatów roboczych, kuchenki gazowe o sporej mocy, piece konwekcyjne oraz pojemne chłodziarki przeznaczone do użytku w lokalach gastronomicznych. 

Rozwiązania sprzyjające ekonomii biznesu

Nikt nie jest w stanie przewidzieć, jaki danego dnia będzie ruch w restauracji. Chcąc uniknąć wyrzucania jedzenia, po pierwsze musimy kupować go mniej, po drugie, pozostałości powinniśmy dobrze przechowywać lub przerabiać. Ułatwi nam to szafa chłodnicza Stalgast. Marka ta specjalizuje się w produkcji sprzętu dla gastronomii, dlatego możemy być pewni, że będzie to trafiona inwestycja. Tego typu urządzenie sprawdzi się także doskonale w piekarni lub cukierni. Duża pojemność i przestronne wnętrze chłodziarki umożliwi nam przechowywanie ciast oraz wysokich tortów. Jeśli organizujemy w naszym lokalu również imprezy okolicznościowe, przyda się kilka szaf chłodniczych. Dzięki nim zespół pracujący w kuchni będzie miał możliwość wcześniejszego przygotowania przystawek oraz półproduktów, co znacząco przyspieszy obsługę przyjęć takich jak wesela, chrzciny czy jubileusze.

Dodaj Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

17 − dwanaście =