Urządzenia chłodnicze, czyli niezbędne wyposażenie gastronomii

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Sprzęt chłodniczy jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej restauracji, imprezy lub usługi cateringowej. Lodówki nie tylko pomagają utrzymać żywność i napoje w odpowiedniej temperaturze, aby zapewnić, że są bezpieczne do jedzenia i picia, ale także umożliwiają przechowywanie żywności, dzięki czemu można ją wykorzystać przez wiele dni. Lodówka komercyjna jest w stanie wytrzymać duże wibracje i uderzenia, więc jest idealna do miejsc, w których może być używana tylko od czasu do czasu lub gdzie występują duże wahania temperatury.

Najważniejsze informacje

Lodówki przeznaczone do użytku komercyjnego mają kilka cech, które sprawiają, że nadają się do tego środowiska. Są one wykonane tak, aby były trwałe i wytrzymywały intensywne użytkowanie, a także utrzymywały temperaturę nawet po wielokrotnych przerwach w dostawie prądu. Czasami urządzenia ulegają awarii, wtedy konieczna jest naprawa urządzeń chłodniczych. Masz również wiele opcji, jeśli chodzi o rozmiar, design i funkcjonalność. Najczęstsze rodzaje komercyjnych lodówek to zamrażarki pionowe i zamrażarki skrzyniowe. Oba rodzaje zamrażarek wykorzystują technologię kompresji pary i powinny być przechowywane w chłodnym, suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego lub źródeł ciepła, takich jak piece lub piekarniki.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Pellet – zalety i zastosowanie
Pellet – zalety i zastosowanie
Wybierając odpowiednie ogrzewanie domu, trzeba wiedzieć, że dużą rolę odgrywają jego comiesięczne koszty. Rosnące nieustannie ceny gazu sprawiają, że coraz […]
Zmiany błony śluzowej a ich usuwanie operacyjne
Narastającym problemem we współczesnym świecie są zmiany w typie włókniaków oraz brodawczaków. W większości przypadków takie nieprawidłowości należy usunąć chirurgicznie, […]
Dieta pudełkowa – na jaką kaloryczność się zdecydować?
Kaloryczność diety to bardzo indywidualna sprawa. Nasze zapotrzebowanie energetyczne kształtuje się całkowicie inaczej w zależności od płci, tkanki tłuszczowej, wagi, […]