Dieta pudełkowa – na jaką kaloryczność się zdecydować?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Kaloryczność diety to bardzo indywidualna sprawa. Nasze zapotrzebowanie energetyczne kształtuje się całkowicie inaczej w zależności od płci, tkanki tłuszczowej, wagi, wzrostu oraz stylu życia. Na podstawie tych wytycznych możemy ocenić nasze spalanie spoczynkowe, czyli ilość kalorii, którą musimy zjeść, by podtrzymać prawidłowe funkcjonowanie organizmu przy minimalnym wysiłku, jak również spalanie dzienne, uwzględniające wszystkie aktywności. Ważny w tym przypadku jest też nasz cel. Jeśli chcemy schudnąć, powinniśmy ograniczyć wartość energetyczną spożywanego jedzenia tak, by waga spadała nie więcej niż o 1kg na tydzień.

Bezcenne porady specjalistów

Ciężko jest samemu określić swoje zapotrzebowanie energetyczne, nie posiadając wiedzy z zakresu dietetyki. Poza tym nawet jeśli uda nam się oszacować ilość kalorii, którą powinniśmy spożywać, ich ciągłe liczenie po pewnym czasie staje się po prostu męczące. Dla osób dbających o zdrowie, wsłuchujących się w swój organizm i jego potrzeby, najlepszym wyborem będzie catering. Jadłospis zaplanowany przez specjalistów w temacie żywienia oraz estetycznie serwowane dania zaspokajające nasz głód to recepta na doskonałą formę, piękną sylwetkę oraz mnóstwo wolnego czasu. Osoby mieszkające w okolicach Cieszyna mogą skorzystać z tej oferty: https://www.nutridieta.pl/catering-dietetyczny-cieszyn/. Na stronie znajdziemy różne rodzaje diet pudełkowych. Do wyboru mamy wiele wariantów, jednak jeśli żaden z nich nie przypadnie nam do gustu, bez problemu spersonalizujemy menu, a fachowa obsługa z chęcią posłuży dobrą radą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jak o siebie zadbać i poprawić swoje samopoczucie?
Jak o siebie zadbać i poprawić swoje samopoczucie?
Wielu ludzi powtarza, że najważniejsze w życiu jest zdrowie. Jest prawdziwe stwierdzenie, ale nie wolno zapominać, że również istotne na […]
Transport a spedycja – różnice i podobieństwa
Czym jest transport? Transportem nazywa się przemieszczanie ludzi oraz dóbr materialnych (ładunków) w przestrzeni, wykorzystując przy tym odpowiednie środki transportu. […]
Dlaczego świeże i dobrej jakości warzywa to podstawa każdej kuchni restauracyjnej?
Dlaczego świeże i dobrej jakości warzywa to podstawa każdej kuchni restauracyjnej?
Warzywa są jednym ze składników powszechnie wykorzystywanym w kuchni. To z nich w dużej mierze przyrządza się dania w restauracjach. […]